Loading...

VARMEAFLEDNING
FRA ELEKTRISKE KABLER 

TEMPERATUREN PÅ KABLET
HAR BETYDNING

Når en kraftig strøm føres igennem et højspændingskabel opstår der varme og effekttab. Er varmeniveauet for kraftig, kan det have en negativ effekt på kablets levetid, og samtidig kan man risikere, at produktgarantien bortfalder som følge heraf.

Vendt på hovedet, kan man sige, at når temperaturen på et strømførende kabel reduceres, reduceres effekttabet. Strømmen ender ude ved forbrugerne, i stedet for at gå til spilde. Det sparer penge og er godt for miljøet.

DET RIGTIGE PRODUKT TIL HVERT ENKELT PROJEKT

I de situationer hvor et højspændingskabel bliver lagt ned i jorden i en rørledning, bremses varmeafledningen omkring kablet, og temperaturen stiger.

Denne situation kan forbedres ved at fylde hulrummet imellem kabel og rørledning med et varmeafledende materiale. Hvor høj varmeledningsevne materialet skal have, afhænger af det enkelte projekt. Vi tilbyder forskellige produkter med forskellig varmeledningsevne, alt efter hvilket behov du har i dit projekt.

Nedenfor kan du læse lidt mere om nogle af de ting, du kan at overveje, når du skal vælge et materiale til varmeafledning af elektriske kabler.

DantoCon Thermal R

VARMEAFLEDENDE KABELMATERIALE

I nogle projekter defineres der et materialekrav for den maximale tilladte varmeledningsmodstand målt i mK/W. I andre projekter angives der et minimumskrav for varmeledningsevne målt i W/mK. Vi angiver derfor begge værdier på vores produktdatablade, så du hurtigt kan se, hvilket produkt der er relevant for dig.

Se mere

SKAL VI HJÆLPE DIG?

Vi er eksperter i bentonitprodukter indenfor varmeledende forseglingsmateriale. Har du brug for rådgivning eller sparring, står vi altid til rådighed. Udfyld formularen eller kontakt os direkte på:

call (+45) 65 97 32 63

mail_outline info@dantonit.dk

Ring mig op

keyboard_arrow_up